Много от българите вече са преболедували коронавируса. Това показва проучването на

...
Много от българите вече са преболедували коронавируса. Това показва проучването на
Коментари Харесай

Колко българи вече са изкарали К-19

Много от българите към този момент са преболедували ковид. Това демонстрира изследването на " Галъп интернешънъл болкан ", извършено сред 4 и 12 февруари измежду 1011 пълнолетни жители в страната.

16% от българите непосредствено декларират, че са прекарали заболяването - леко или тежко. Това значи, че COVID-19 са преболедували над 800 000 сънародници при живеещи непрекъснато в страната не повече от 5,2 милиона пълнолетни жители.

Изследователските разбори демонстрират, че най-малко още толкоз са и тези, които са прекарали заболяването безсимптомно или пък просто не са я заявили на медицинските управляващи. Това значи, че прекаралите вируса в действителност са най-малко към 1,5 милиона души, или близо 1/3 от пълнолетното българско население, живеещо непрекъснато у нас.

Всеки десети преболедувал самичък дефинира случая си като относително тежък, което подхожда и на здравната статистика.

Най-много са боледували хората от по-младите възрастови групи, съответно в София и по-големите градове. Най-нисък пък е процентът на преболедувалите измежду възрастните /над 65г./ и в селските региони.

Директната подготвеност за имунизиране е също близо една трета - 27% споделят, че биха се имунизирани, а 48% - не биха. Други 24% пък се двоумят, а към 1%, настояват, че към този момент са се ваксинирали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР